26 Ekim 2009 Pazartesi

TİRESPOR 0 - 1 SELÇUK EFES

Selçuk Efes Tireden Şen Döndü
Tirespor mutlak galibiyet ve 5 te 5 hedefi için çıktığı maçta 2009–2010 sezonunun ilk yenilgisini ve puan kaybını yaşadı. Volkan Tıknaz’ın sakat, Yiğit ve Mehmet Gülcü’nün cezalı olması nedeniyle sahada yerini alamazken Tirespor ideal on birine yakın bir kadro ile taraftarlarının karşısına çıktı.
HERŞEY GÜZEL BAŞLAMIŞTI
Sahaya Tire Genç Taraftar grubunun tribün şöleniyle çıkan Tire Sporlu Futbolcular ellerindeki Türk Bayrağı desenli balonları ‘bu bayrağın yeri göklerdedir’ dercesine havaya bıraktı. Kalede Melih savunmada Halil, Doğan, Özgür, Sadık yer alırken, Teknik Sorumlu Mustafa Memişoğlu orta dörtlü de Tunay Odabaşı, Asmir, Bassiriou ve Mutlu’ya yer verdi. İleri ikilide her zaman olduğu gibi Samet ve Kaptan Ender yer aldı.
Geçen hafta cezası nedeniyle Gaziemir’de ağırladığı Ödemiş Belediye Spor’a 2-1lik sonuçla boyun eğen Selçuk Efes Spor ise beklenenden daha dirençli bir şekilde maça başladı. Demir Ali, Murat, Demir, Olcay, Alparslan, Hüseyin, Serdar, Emre, Ali, Hakan, Rıfat onbiri ile karşına çıkan rakibi karşısında gol ve goller bulmak için yüklenen Tirespor zaman zaman organize bir şekilde rakip kaleye yüklense de son vuruşlarda başarılı olamadı.
EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI
Taraftarların gol beklediği bir anda savunma hatasından kaynaklanan golü kalesinde gören Tire spor’da ise deyim yerindeyse evdeki hesap çarşıya uymadı. Ceza sahası içinde yaşanan karombolde topu uzaklaştıramayan Tirespor maçın 17. dakikasında Alparslan’ın ayağından golü yedi ve ilk devreyi 1–0 geride kapattı.
Tire spor 2. yarıya taraftar desteğini arkasına alarak başlamasına rağmen istenileni ve bekleneni sahada gösteremedi. Kenarda Teknik Sorumlu Mustafa Memişoğlu’nun her türlü direktifine karşın hücum organizasyonlarını bir türlü gerçekleştiremeyen Tirespor son dakikalarda taraftarlarının da tepkisini çekti. Kenardan direktifler ve 3 oyuncu değişikliği ile maçı çevirmek için gayret sarf eden Mustafa Memişoğlu’nun ise çabaları sonuç bulmadı.(0–1)
Maçtan Notlar
*Halil, Özgür ve Doğan ilk defa bir arada oynadı.
*Teknik Sorumlu Mustafa Memişoğlu ilk defa bir maçta ilk yarı bitmeden oyuncu değişikliğine gitti.
*Tirespor’un geride bıraktığı maçlarda en çok çalışan isimlerden Tunay Odabaşı 40.dakikada yerini Orhan’a bıraktı.
*Maçın devre arasında Tire Süt Kooperatifi seyircilere ücretsiz süt dağıttı.
*İlk yarıda Tunay Odabaşı yerine oyuna giren Orhan! Teknik heyet tarafından maçın bitimi beklenmeden tekrar kenara alındı. Yerine Berkan Çükür oyuna dahil oldu.
*Tirespor takım genelinde kötü oyun sergilerken Özgür ve Bassiriou takıma nazaran daha iyi performans gösterdiler.
*Tire Belediye Spor Kulüp Başkanı Kürşat Dikici,2.Başkan Saffet Yorgan ve Basketbol Takımı oyuncuları Tirespor’a destek için tribünde yerlerini aldı
*Selçuk Efes sporda Barış 72. dakikada girdiği hava topu mücadelesinde başına aldığı darbeyle yerde kaldı. Hastaneye kaldırılan Barışın başına dikiş atıldığı öğrenildi. Efes spor 3 oyuncu değiştirme hakkını kullandığı için son 18 dakikayı 10 kişi tamamladı.